Деветият камък

Деветият камък
Цена:5.00 лв.
Страници:384
Година:2011
Издател:Сиела
Размери:21x14
Формат:Мека корица
Автор:Кайли Фицпатрик 

 

Лондон, 1864 година. След загубата на родителите си Сара О'Райли се предрешава като момче, за да получи работа в редакцията на притежавания от Септимъс Хардинг вестник „Лондон Мъркюри". Там се запознава с Лили Коречня, заможна вдовица, която списва вестникарска колонка за „изключителните жени", и взема Сара под крилото си.

Лили е наета от лейди Синтия Хърбърт, за да й помогне в описа на великолепната й колекция скъпоценни камъни. Тя е особено поразена от няколко едри диаманта, собственост на махараджата на Бенарес, от които според думите на лейди Хърбърт предстои да се изработи специален амулет, наречен „наваратна". Сред тях се намира и огненочервен диамант, оказващ неотразимо въздействие върху всеки, докоснал се до него.

Тогава в Лондон се случват две страховити убийства: първата жертва е митнически служител от пристанищните докове, а втората – бижутер от Хатън Гардънс. И двамата са удушени по сходен маниер. Слабоумният местен скитник Холи Джо е обвинен и в двете убийства, но нито Лили, нито Сара са убедени, че полицията е заловила престъпника. Изчезналите диаманти ги отвеждат в Индия, при страшния култ към богинята-разрушителка Кали.

 

Добави в кошницата