Правилата на предателството

Правилата на предателството
Цена:5.00 лв.
Страници:256
Година:2011
Издател:Хермес
Размери:
Формат:Мека корица
Автор:Райх, Кристофър 

През 1984 г. секретен полет на американски бомбардировач Б-52 пада високо в планините Хиндукуш на границата между Пакистан и Афганистан. Тридесет години по-късно истината за полета излиза наяве – самолетът е превозвал ядрена глава.
    Джонатан Рансъм работи като лекар-доброволец в Афганистан, скъсал връзки с организацията „Лекари без граници" и напълно сам. Оказва се обаче, че Дивизията, секретна американска шпионска организация, за която работи и съпругата му Ема, следи Рансъм и има планове за него.
     Султан Хак, талибански лидер, договаря сделка с търговец на оръжие, който с помощта на Ема се сдобива с ядрената глава. Оказва се, че Дивизията е използвала Джонатан, за да се добере до водача на талибаните. Рансъм е принуден да работи за шпионската организация и да предотврати попадането на бомбата в ръцете на екстремистите. В противен случай Ема също ще умре.
    В надпревара с времето, доскорошният лекар се впуска в мисия пълна с опасности. Всеки доскорошен съюзник може да се окаже враг. Дори лоялността на Ема вече не е ясна. Коя е тя – съпруга на Джонатан, американски шпионин, руски двоен агент?
    Върховният тест за способностите на доктор Рансъм ще бъде предотвратяването на ядрен взрив в самото сърце на Ню Йорк, но той няма да бъде сам в задачата си.

Добави в кошницата